وب سایت تخصصی حقوق

پیوندها
  • ۰
  • ۰
یکی از عوامل آسیب زا و زمینه ساز انحرافات اجتماعی ـ اخلاقی، بیکاری و فرصت هایی است که افراد، برنامه ریزی منسجم و صحیح برای آنها ندارند. زیرا وجود فرصتهای زیاد بدون برنامه، عامل جذب شدن به شیطان و نقشه های او است. وقتی پیامبر اکرم (ص) جوانی را دیدند که بیکار نشسته و از روی بیهودگی با چوب روی زمین خط می کشد، فرمودند: این حالتی است که خداوند از روی غضب وخشم به تو نگاه می کند. تحقیقات وتجربیات نشان می دهد، بیشترین افرادی که در معرض انحراف اخلاقی قرار می گیرند، کسانی هستند که از اوقات بیکاری بیشتری بر خوردارند. متا سفانه یکی از عمده ترین مشکلات زنان در جامعه ما وجود اوقات بیکاری و فقدان برنامه در زندگی آنان است؛ زیرا کاهش مسئولیت های خانه داری به جهت ماشینی شدن زندگی، و نبودن اشتغال مفید و موثر برای پر کردن اوقات بیکاری آنان، موجب شده زنان از خانه ها به بیرون کشیده شوند، بدون ضرورت در خیابان یا مراکز خرید پرسه بزنند و یا به تشکیل مهمانی های مبتذل و مسائلی این گونه رو بیاورند. که هرکدام می تواند زمینه تاثیر پذیری از تهاجمات فرهنگی و نقشه های شوم دشمن در جهت همسان سازی فرهنگی را فراهم سازد. از این رو یکی از عمده ترین رسالت های متولیان تعلیم و تربیت، این است که تدابیری جهت اشتغال مفید و موثر برای زنان فراهم نمایند. گفتنی است که منظور از اشتغال ، ایجاد یک شغل رسمی و الزاما بیرون از منزل نیست، بلکه منظور ایجاد زمینه هایی است که زنان با استفاده از آنها ، بتوانند فرصت های بیکاری و اوقات فراغت خود را به صورت مفید پر نمایند. ایجاد فرصت های شغلی مناسب در منزل می تواند موجب شود که آنها در کنار امور خانه و خانه داری، بتوانند بخشی از اوقات خود را به این امور اختصاص دهند تا ضمن کمک اقتصادی به خانواده، بتوانند از اوقات بیکاری خود به خوبی بهره گیرند. حق اشتغال ( رسمی) یکی ازحقوق اجتماعی است. در عهد پیامبر(ص) مساله اشتغال زنان و کسب مهارتهای لازم برای آنان امری رایج بود و این هم با منع پیامبر اکرم(ص) مواجه نشد؛ کارهایی مانند: صنایع دستی ، تجارت های خرد و کلان و پرستاری. قاعده و قانون دینی اقتضا می کند که زنان در امرار معاش ، احساس وظیفه نکنند، بلکه صرفا مهمان و مصرف کننده ای آسوده خاطر باشند. طرح نظام مالی دین برای زنان؛ ثروت های بدون دردسری را رقم می زند؛ مثل: نفقه ، مهریه وارث، از این رو در اصل مالکیت، نه تنها دین اسلام فروگذار ننموده ؛ بلکه زنان را از دغدغه های اقتصاد خانواده رها ساخته است. اکنون اگر زنان بخواهند تولید ثروت کنند و شغلی برای خود انتخاب نمایند از منظر دین مانعی ندارد. اسلام اصل مالکیت زن و مرد را این گونه بیان می کند: « للرجال نصیب مما اکتسبوا و للنساءنصیب مما اکتسبن» برای مردان از آنچه کسب می کنند بهره ای است و برای زنان نیز از آنچه خود به دست می آورند بهره ای هست. در تفکر اسلامی ، زنان هر قدر هم درآمد زا باشند، در مخارج خانوار تکلیفی متوجه شان نیست. این لطفی است که دین با نگاه منحصر به فرد خویش به زن دارد و نمی خواهد زنان را به گونه ای وارد عرصه اشتغال نماید که دیگران را نسبت به شرکت آنان در مخارج خانوار متوقع سازد و از این رو با هر فرهنگی که این امر را نهادینه کند، سخت مخالف است.
  • ۹۱/۰۵/۳۱
  • دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی

زن و اشتغال

اسلام و زن

اسلام واشتغال زنان

نظرات (۸)

سلام

وبلاگتون پر بار هستش

با تشکر از شما واسه مطالب پرپار و کاملتون

یه سری ایرادات به وبلاگتون وارده ولی امیدوارم خودتون به ایرادات پی ببرید.

پاسخ:
سلام ممنونم اگه میشه بنده رو راهنمایی کنید و ایرادات وبلاگ رو بگید تا اصلاحشون کنم . منتظر پاسختون هستم
در تعالیم انسان ساز اسلام و قرآن کریم می توانیم به سه اصل مهم در مورد اشتغال زنان برسیم


دیدگاه اسلام در مورد اشتغال زنان
در تعالیم انسان ساز اسلام و قرآن کریم می توانیم به سه اصل مهم در مورد اشتغال زنان برسیم:

۱( اصل اول:

در اسلام مسئولیت تأمین اقتصادی خانواده بر عهده مرد است؛ این بدین معنی است که اسلام اصل استقلال اقتصادی را برای زنان قائل شده؛ یعنی زنان هم مالک کار و تولید خود بوده و هم هیچ گونه مسئولیتی در برابر اقتصاد خانواده ندارند و حتی می توانند در مقابل کار و خدمتی که در خانه انجام می دهند از همسر تقاضای مزد و حقوق کنند که پرداخت آن هم بر مرد واجب است. زنان و مردان هر کدام با شرایط جسمانی و صفات روحی خود شایستگی انجام کاری را دارند و خواهان شغلی با شرایط متناسب خویش می باشندکه به تنهایی حق کار و تملک دارند.

۲( اصل دوم:

مشاغل ممنوعه برای زنان در اسلام؛ زنان با تمام آزادی که اسلام برای آنان قائل شده است در مورد اشتغال به سه مورد مستثنی شده اند و این هم به این علت است که در این موارد، تکلیفی بر دوش آنان گذاشته نشده است. این مشاغل عبارتند از:

▪ قضاوت یک تکلیف دینی است و نه یک کار اجتماعی که در این مورد به زنان اجازه این امر داده نشده است، مهم ترین دلیل آن ممکن است عاطفه و دلسوزی زنان باشد که موجب دلسوزی در حال متهم گشته و او را از انجام حکم دین باز دارد. البته زنان حق شهادت دادن در دادگاه را دارا می باشند و حتی برخی فقهای ما نیز در مورد قضا ،نظرات متفاوتی دارند.

▪ در مورد جهاد، زنان وظیفه جهاد ابتدایی را ندارند یعنی اگر جهاد به قصد گسترش اسلام و جغرافیای اسلامی باشد (که با حضور و فرمان امام باید صورت بپذیرد) فقط مردان حق شرکت را خواهند داشت و این وظیفه از دوش زنان برداشته شده است. ولی در نوع دیگری از جهاد که جهاد دفاعی است و برای دفاع از اسلام و مقابله با تجاوزات کفار و دشمنان اسلام انجام می پذیرد بر تمام افراد جامعه از جمله زنان واجب کفایی است که از میهن اسلامی خود دفاع کنند.

پاسخ:
اگه میشه مورد سوم از مشاغل ممنوعه ی زنان رو بگویید .اینجا فقط دو شغل رو نام بردید 1- قضاوت 2- جهاد ابتدایی. 3؟
امیدوارم موفق باشید

به امید پیشرفت وبلاگ ارزشمند شما
مرسی از پاسخ شما

البته قبل از هر چیز عذر میخوام این جرف رو میزنم .
با توجه به مطالعه من از وبلاگتون در کل اگه بخوام به وبلاگتون نمره بده یه کمی نمره پایین بهتون میدم چون اکثر مطالب دقیق عین مطالبی که در اینترنت وجود داره هستش .سوالم اینجاست با توجه به اینکه مطالب ارسالی شما نشون میده که با مطالعه دارین رو وبلاگتون کار میکنید آیا بهتر نیستش پس از پایان هر مطلبی که میذارین نظر واقعی خودتون رو هم و مطالبی که گفته خود شماست تو وبلاگ به کار ببرید؟
انسان همیشه برای چیزهایی که آرزو می کند قدرت کافی دارد؛ فقط سستی اراده است که نمی گذارد او در راه رسیدن به آرزوی خود گام بردارد.((ژان ژاک روسو.
برای پیشرفت سه چیز لازم است : اول پشتکار، دوم پشتکار و سوم پشتکار.((لرد آویبوری.
پاییز را دوست دارم...به خاطر انار...با آن تاج زیبا و یاقوت های سرخ که آنرا را لایق پادشاهی در بهشت میوه ها کرده است...
انار را دوست دارم...به خاطر پاییز...با آن نسیم روح نواز و برگریزان شاعرانه اش که به ما دلمردگان، امید دوباره می بخشد...

l

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی